Szkolenie jest skierowane dla wszystkich osób dbających o linię a także dla osób, które chcą dowiedzieć się czegoś więcej na temat odżywiania. Podczas zajęć pacjent otrzyma informację dotyczącą składników odżywczych i tego dlaczego są tak istotne dla naszego organizmu. W oparciu o piramidę żywieniową zostanie przekazana wiedza jak tworzyć zdrowy jadłospis w taki sposób,aby nie marnować żywności. Równie ważnym elementem będzie omówienie aktywności fizycznej i jej niezastąpionej roli. Na koniec zostaną przedstawione fakty i mity żywieniowe, które w jednoznaczny sposób rzucą światło na to w co wierzyć a w co nie.
Program szkolenia
1.Ogólne zalecenia żywieniowe
2.Omówienie Piramidy Żywieniowej.
3.Jak nie wyrzucać jedzenia ?
4.Tworzenie jadłospisów
5.Rola aktywności fizycznej
6.Fakty i mity żywieniowe
Czas szkolenia
Około 6 godzin